Ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken

Veel mensen hebben last van ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken. Roken is geestelijk en lichamelijk verslavend. Roken kan bij plotseling stoppen dan ook ontwenningsverschijnselen geven. Deze ontwenningsverschijnselen variëren per persoon.

 Mogelijke verschijnselen zijn….
Mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn:
 • Concentratiestoornissen;
 • Hoesten en kuchen;
 • Slapeloosheid;
 • Rusteloosheid;
 • Verstopte darmen.
De grootste veroorzaker van deze ontwenningsverschijnselen is de nicotine die in sigaretten zit. Ontwenningsverschijnselen zijn een goed teken. De nicotine en andere stoffen verdwijnen snel uit uw lichaam. Na twee à drie dagen is alle nicotine uit uw lichaam verdwenen. Sommige mensen hebben last van vervelende bijwerkingen:
 • Hoofdpijn, duizelig, licht gevoel in uw hoofd.
  Dit duurt niet langer dan een week. Kijk wel uit met autorijden of andere activiteiten.
 • Prikkende vingers en tenen, koude rillingen.
  Dit duurt niet langer dan een week. Er is niets aan te doen, wacht gewoon tot het overgaat.
 • Problemen met uw darmen.
  Tip: eet volkorenbrood, beweeg voldoende en drink veel water.
Ook al is de nicotine al snel uit uw lichaam verdwenen, de behoefte aan een sigaret is dat niet. Na ongeveer twee maanden heeft u daar geen last meer van, al kan de trek in een sigaret op bepaalde momenten weer terugkomen. Dit is geen ontwenningsverschijnsel. Het komt omdat u jarenlang gewend bent geweest om in bepaalde situaties te roken.
Wilt u meer weten over wat er met uw lichaam gebeurt als u stopt met roken kijk dan op onze ExRokers meter.

3 Comments

 • bep 01/04/2014 at 14:14

  ik heb geen last van verstopping in mijn darmen na het stoppen met roken maar heb last van winderigheid en veel naar toilet komt misschien ook door het snoepen en snaaien

 • Anneke 23/02/2015 at 08:49

  ik ben na een bezoek aan de huisarts meteen gestopt met roken. geheel op eigen kracht. zonder pleisters ect. alleen die afkick verschijnselen waren een ramp.
  hoofdpijn, misselijk gevoel, slap op mijn benen. en duizelig.. ik dacht doorzetten!
  ik ben nu 23-02-2015 3 weken van het roken af. en blijf uit de buurt van rokende collega’s die ik vind stinken naar nicotine. het slaat me op mijn keel. voor mij geen shag of sigaretten meer!

 • David Zimble 25/08/2015 at 12:38

  Ik heb jarenlang geprobeerd te stoppen en ook ik werd gek van de ontwenningsverschijnselen. Nicotinepleisters en kauwgom was ik allergisch voor.. Dus toen heb ik op advies een goede elektrische sigaret geprobeerd. Ik had al eerder een goedkope e sigaret getest (wegwerpding) maar dit werkt echt! IK ben nu volledig overgestapt op het elektrische roken dankzij http://www.vape-depot.nl.

Post a Comment

Your email is kept private. Required fields are marked *